Monday, June 11, 2012

Hati berbelang, Otak berperang :)

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, hari ni dah selesai 2 kertas peperiksaan akhir semester. Lega dan lapang sikit la hati. Gap antara kertas yang akan datang pun ade beberapa hari tu yang muncul kat sini. Tapi takdelah nak seronok sangat sebab masih berbaki lagi 5 kertas. Waaaa, banyak lagi la Nurul punya exam. Nak balik, Mata dah terbayang rumah, tiket pun dah beli dah.. Excited tak saya?hehe.
Tak boleh beli lambat2, nanti tiket habis kene jadi penjaga DPP la.
Rata-rata kawan bila habis exam mula la "eh,exam engko ok ke tadi??" Dan jawapan yang akan kedengaran biasanya,
#ok, mcm biasa la, ade la belit2 sikit
#Susah la.
#hmm..boleh la.
#aduh, Soalan dia spesis luar alam la.
Bukan soalan yang spesis luar alam, kita nih yang kadang dah tenggelam.hehe
Pada Nurul la kan yang penting kita dah usaha untuk memahami subjek tersebut dan mengkhatamkannya sebelum exam, bila waktu exam luahkan apa yang ada dalam kepala tu, jangan nak simpan2 lagi. Ye, memang ada yang kita target keluar tu tak keluarkan, sekurang-kurangnya kita dah usaha apa yang termampu, sehabis daya. Bila dah usaha kemudian kita berserah dan tawakal. Jangan la gatal tangan p ambil buku tu, check balik jawapan kita betul ke tak kita jawap tadi. Kalau buat, memang korang cari nahas dengan hati korang sendiri la. Lagu Sixth sense yang Menyesal tu berkumandang la dalam kepala otak korang.
So, amaran keras, JANGAN BUAT aksi tersebut. Peace!

Ok semua, selamat berjuang untuk kertas yang akan datang, Semoga ada kejayaan menanti dipenghujung kepayahan (^^,)No comments:

Post a Comment

ada orang bercahaya komen